Rocz Panstw Zakl Hig
-
Zawartość wybranych metali w owocach leśnych w zależności od miejsca pozyskania
[Content of selected metals in forest fruit depending on the harvest site]
E. Rusinek, I. Sembratowicz , K. Ognik
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):155-161
[Abstract] [Full text] -
Badania nad wpływem składników surowcowych i czynników technologicznych na poziom akryloamidu we frytkach ziemniaczanych
[Study of the influence of raw material and processing conditions on acrylamide level in fried potato chips]
H. Mojska, I. Gielecińska, D. Marecka, W. Kłys
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):163-172
[Abstract] [Full text] -
The determination of selenium content in natural fruit juices by spectral methods
[The determination of selenium content in natural fruit juices by spectral methods]
A. Gawłoska–Kamocka
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):173-178
[Abstract] [Full text] -
Ocena zawartości wybranych biopierwiastków w warzywach
[Evaluation of selected bioelements content in vegetables]
M. Grembecka, P. Szefer, K. Dybek, A. Gurzyńska
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):179-186
[Abstract] [Full text] -
Zawartość składników mineralnych w rybach wędzonych
[Mineral elements content in smoked fish]
L. Polak-Juszczak
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):187-196
[Abstract] [Full text] -
Ryba maślana źródłem niacyny
[Butterfish as a source of niacin]
A. Lebiedzińska, M. Majewski, P. Szefer
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):197-201
[Abstract] [Full text] -
Podaż kwasu foliowego i cyjanokobalaminy w całodziennych racjach pokarmowych kobiet z terenu Dolnego Śląska
[Folic acid and cobalamin intake in daily ratio of women from the region of Lower Silesia]
M. Bronkowska, J. Biernat
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):203-209
[Abstract] [Full text] -
Ocena spożycia błonnika pokarmowego oraz jego frakcji w gospodarstwach domowych w Polsce w latach 1996-2005
[Evaluation of dietary fibre, soluble and insoluble fibre food intake in Polish households in years 1996-2005]
J. Hamułka, A. Wawrzyniak, S. Sosińska
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):211-221
[Abstract] [Full text] -
Badanie zawartości wybranych antyoksydantów w najczęściej spożywanych warzywach z upraw konwencjonalnych i ekologicznych
[Antioxidants content in selected conventionally and organically cultivated vegetables]
M. Owsikowski, A. Gronowska-Senger, A. Prędka
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):223-230
[Abstract] [Full text] -
Spożycie grup produktów wśród otyłych mieszkańców Wrocławia
[Intake of food products by obese inhabitants from Wroclaw]
J. Wyka, A. Żechałko-Czajkowska
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):231-236
[Abstract] [Full text]

