Rocz Panstw Zakl Hig
-
Ocena sposobu żywienia i aktywności fizycznej uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku
[Evaluation of nutrition and physical activity of students in Gastronomic School in Białystok]
A. Charkiewicz, W. Charkiewicz, A. Szpak
Rocz Panstw Zakl Hig 2009; 60(1):65-68
[Abstract] [Full text] -
Ocena bilansu energetycznego u kuracjuszy podczas 21-dniowego turnusu sanatoryjnego
[The evaluation of the energy balance of health resort visitors during 21-days staying in the sanatorium]
W. Pilch, G. Bałajewicz
Rocz Panstw Zakl Hig 2009; 60(1):69-73
[Abstract] [Full text] -
Body mass index (BMI) and dietary preferences of women living in rural areas
[Body mass index (BMI) and dietary preferences of women living in rural areas]
R. Krzyszycha, B. Szponar
Rocz Panstw Zakl Hig 2009; 60(1):75-77
[Abstract] [Full text] -
Ocena znajomości zasad profilaktyki miażdżycy wśród mieszkańców Lubelszczyzny
[Evaluation of the knowledge of atherosclerosis prevention among the inhabitants of the Lublin region]
B.Szponar, R. Krzyszycha
Rocz Panstw Zakl Hig 2009; 60(1):79-83
[Abstract] [Full text] -
Stężenie homocysteiny w osoczu a wybrane zwyczaje żywieniowe młodych zdrowych mężczyzn
[Plasma homocysteine level and selected dietary habits in young healthy men]
A. Czajkowska, G. Lutosławska, K. Mazurek, J. Ambroszkiewicz
Rocz Panstw Zakl Hig 2009; 60(1):85-89
[Abstract] [Full text] -
Ocena wpływu składu diety i jej suplementacji wybranymi witaminami z grupy B na stężenie lipidów i lipoprotein we krwi samic szczura
[Evaluation of influence of diet content and its supplentation with chosen group of B vitamins on lipids and lipoproteins concentration in female rat serum]
M. Friedrich, Z. Goluch-Koniuszy
Rocz Panstw Zakl Hig 2009; 60(1):91-95
[Abstract] [Full text] -
Nanotechnologia – możliwości i zagrożenia
[Nanotechnology – possibilities and hazards]
T. Snopczyński, K. Góralczyk, K. Czaja, P. Struciński, A. Hernik, W. Korcz, J. K. Ludwicki
Rocz Panstw Zakl Hig 2009; 60(2):101-111
[Abstract] [Full text] -
Badania pozostałości pestycydów w żywności pochodzenia roślinnego w Polsce w latach 2004-2007
[The survey of pesticide residues in food of plant origin in Poland, 2004-2007]
K. Góralczyk, P. Struciński, W. Korcz, K. Czaja, A. Hernik, T. Snopczyński, J.K. Ludwicki
Rocz Panstw Zakl Hig 2009; 60(2):113-119
[Abstract] [Full text] -
Ocena wpływu różnych rodzajów obróbki termicznej na zawartość akryloamidu we frytkach ziemniaczanych.
[The estimation of the influence of various methods of thermal processing on acrylamide level in potato chips]
I. Gielecińska, H. Mojska, K. Wałecka
Rocz Panstw Zakl Hig 2009; 60(2):121-124
[Abstract] [Full text] -
Zawartość tłuszczu i kwasów tłuszczowych w wyrobach czekoladowych
[Fat and fatty acids content in chocolate products]
A. Tarkowski, M. Nowak
Rocz Panstw Zakl Hig 2009; 60(2):125-128
[Abstract] [Full text]