Rocz Panstw Zakl Hig
-
DDT i jego metabolity w rybach w Zatoce Gdańskiej
[Ddt and its metabolites in fish in the gulf of Gdańsk]
J. Falandysz , L. Strandberg , B. Strandberg , P.А. Bergqvist , С. Rappe
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(4):345-351
[Abstract] [Full text] -
Zawartość ołowiu i kadmu w racjach pokarmowych dzieci i młodzieży z terenu Legnickiego Zagłębia Miedziowego
[Lead and cadmium content in daily food rations of children and adolescents from copper basin Legnica region]
Z. Krejpcio, D. Olejnik, R. W. Wójciak, J. Gawęcki
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(4):353-360
[Abstract] [Full text] -
Zawartość wybranych składników mineralnych (Ca, Mg, Zn, Cu, Fe) w całodziennych racjach pokarmowych młodzieży starszej: porównanie wyników analitycznych i obliczeniowych
[The content of selected minerals (Ca, Mg, Zn, Cu, Fe) in daily food rations of adolescents: comparison of analytical and calculated data]
D. Olejnik, Z. Krejpcio, D. Śmigiel-Papińska, R. Wójciak, J. Gawęcki, J. Wiśniewska
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(4):361-367
[Abstract] [Full text] -
Kwasy tłuszczowe w czekoladach i wyrobach czekoladowych
[Fatty acids in chocolate and chocolate products]
M. Daniewski, E. Mielniczuk, B. Jacórzyński, M. Pawlicka, J. Balas, A. Filipek, M. Górnicka
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(4):369-383
[Abstract] [Full text] -
Zawartość azotanów (V) i (III) w racjach pokarmowych studentów Wyższej Szkoły Morskiej w Gdyni
[The content of nitrates and nitrites in dietary rations of students of Gdynia maritime academy]
M. Śmiechowska , P. Przybyłowski
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(4):385-390
[Abstract] [Full text] -
Wielkość spożycia dieldryny i aldryny w Polsce
[Dietary intake of dieldrin and aldrin in Poland]
J. Falandysz
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(4):391-401
[Abstract] [Full text] -
Ocena działania biologicznego wód fluorkowych stosowanych w postaci kuracji pitnych u zwierząt doświadczalnych
[Evaluation of the biological action of the fluoride waters applied in the form of the potable cure in experimental animals]
M. Drobnik
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(4):403-408
[Abstract] [Full text] -
Oznaczanie witamin B1 i B2 w wybranych produktach owocowo-warzywnych
[Determination of vitamins B1 and B2 in selected vegetable-fruit products]
L. Czerwiecki , G. Wilczyńska
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(4):409-419
[Abstract] [Full text] -
Modyfikacja enzymatycznej metody oznaczania cholesterolu
[Modification of enzymatic method of cholesterol determination]
J. Leszczyńska
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(4):421-426
[Abstract] [Full text] -
Nowy środek spożywczy zawierający wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 EPA, DHA - jakość sensoryczna oraz możliwość uzupełnienia diety
[New food product containing polyunsaturated fatty acids omega-3 epa, dha - sensory quality and possibility of diet supplementation]
W. Kolanowski , F. Świderski
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(4):427-434
[Abstract] [Full text]