Rocz Panstw Zakl Hig
-
Badanie obecności białka zmodyfikowanego genetycznie w przetworzonych produktach sojowych testem Elisa
[The investigation of presence of genetically modified protein in processed foodstuffs by Elisa test]
B. Urbanek-Karłowska, D. Sawilska-Rautenstrauch, M. Jędra
Rocz Panstw Zakl Hig 2004; 55(4):279-286
[Abstract] [Full text] -
Zawartość azotanów (III) i (V), dodanych polifosforanów oraz fosforu całkowitego, wapnia, magnezu, żelaza i cynku w wędlinach
[The contents of nitrates (III) and (V) added polyphosphates and total levels of phosphorus, calcium, magnesium, iron and zinc in some cured meat products]
D. Skrajnowska, G. Pokorska-Lis, R. Olędzka
Rocz Panstw Zakl Hig 2004; 55(4):287-295
[Abstract] [Full text] -
Poziom polichlorowanych bifenyli w mleku kobiecym w zależności od wybranych czynników
[Levels of polychlorinated biphenyls in human milk in dependent on selected factors]
R. Pietrzak-Fiećko, S. Smoczyński, Z. Borejszo
Rocz Panstw Zakl Hig 2004; 55(4):297-305
[Abstract] [Full text] -
Występowanie markerów zjadliwości iam w szczepach Campylobacter jejuni i Campylobacter coli izolowanych z tusz drobiowych
[Incidence of the virulence markers iam in Campylobacter jejuni and Campylobacter coli strains isolated from poultry carcases]
D. Korsak, K. Dzierżanowska-Fangrat, J. Popowski, E. Rożynek
Rocz Panstw Zakl Hig 2004; 55(4):307-312
[Abstract] [Full text] -
Skład kongenerów chlorobifenylu w preparacie chlorofen
[Composition of chlorobiphenyl congeners in the Chlorofen formulation]
J. Falandysz, S. Taniyasu, M. Flisak, A. Świętojańska, Y. Horii, N. Hanari, N. Yamashita
Rocz Panstw Zakl Hig 2004; 55(4):313-324
[Abstract] [Full text] -
Spożycie białka w wybranych grupach młodzieży o różnej aktywności fizycznej a zlecenia żywieniowe dla sportowców
[Protein intake in selected youth groups of different physical activity and requirements for athletes]
R. Nazarewicz, E. Babicz-Zielińska
Rocz Panstw Zakl Hig 2004; 55(4):325-330
[Abstract] [Full text] -
Porównanie spożycia tłuszczu, izomerów trans i cholesterolu w diecie mieszkańców Warszawy w odniesieniu do polskiej racji pokarmowej
[The comparison of fat, trans isomers and cholesterol intake in the diet of Warsaw inhabitants in relation to Polish food ration]
E. Dybkowska, F. Świderski, B. Waszkiewicz-Robak
Rocz Panstw Zakl Hig 2004; 55(4):331-336
[Abstract] [Full text] -
Dożywianie uczniów w szkołach województwa podlaskiego w 2003 roku
[Giving out extra meals to children at school in the district of Podlasie in year 2003]
R. Szczerbiński, K. Makowska, P.G. Szczesiul
Rocz Panstw Zakl Hig 2004; 55(4):337-345
[Abstract] [Full text] -
Badania ankietowe dotyczące sytuacji bytowej oraz zwyczajów żywieniowych studentów
[Questionnaire studies on the vital situation and nutritional habits of students]
K. Przybulewska, K. Janda
Rocz Panstw Zakl Hig 2004; 55(4):347-356
[Abstract] [Full text] -
Poziom wykształcenia matki jako czynnik różnicujący zachowania zdrowotne i rozwój fizyczny młodzieży
[The level of mother’s education as the factor which differentiates healthy behaviour and physical development of young people]
E. Suliga
Rocz Panstw Zakl Hig 2004; 55(4):357-362
[Abstract] [Full text]