Rocz Panstw Zakl Hig
-
Zawartość tłuszczu i skład kwasów tłuszczowych w wybranych produktach żywności wygodnej
[The fat content and fatty acids composition in selected products of the convenience food]
M. Drzewicka, H. Grajeta, J. Kleczkowski
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):199-205
[Abstract] [Full text] -
Zawartość niektórych składników odżywczych i potencjalnie szkodliwych w ziemniakach jadalnych pochodzących z sieci handlowej
[The content of the some nutrients and potentially harmful components in edible potatoes purchased in the retail network]
B. Wójcik-Stopczyńska, M. Grzeszczuk, B. Jakubowska
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):207-212
[Abstract] [Full text] -
Stan wiedzy o żywności i żywieniu w grupie uczniów ostatnich klas szkół ponadgimnazjalnych
[Level of knowledge on food and nutrition among groups of pupil of the last class of secondary schools]
M. Wojtaś, A. Kołłajtis-Dołowy
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):213-217
[Abstract] [Full text] -
Poziom wiedzy młodzieży gimnazjalnej i licealnej z zakresu czynników ryzyka i profilaktyki miażdżycy
[Junior secondary and secondary school students’ knowledge level about atherosclerosis risk factors and prevention]
E. Mędrela-Kuder
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):219-223
[Abstract] [Full text] -
Stan wiedzy na temat produktów mięsnych jako głównego źródła sodu w diecie wśród lubelskich studentów.
[Level of knowledge on the meat products as the main sources of sodium in the diet among the students of Lublin]
A. Latoch
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):225-231
[Abstract] [Full text] -
Wybrane aspekty stylu życia pracowników branży hotelarskiej
[Selected aspects of style behaviours among the hotel industry employees]
M. Gacek
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):233-238
[Abstract] [Full text]