Rocz Panstw Zakl Hig
-
Struktura spożycia kwasów tłuszczowych a profil lipidowy u osób z nadwagą i otyłością
[Fatty acids intake and serum lipids profile in overweighted and obese adults]
D. Wolańska, L. Kłosiewicz-Latoszek
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):155-162
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Wykorzystanie diety ubogoenergetycznej o zmodyfikowanym składzie puli kwasów tłuszczowych w terapii zespołu metabolicznego
[The use of low-caloric diet with modified fatty acids pool in the therapy of the metabolic syndrome]
E. Pałkowska, E. Bartnikowska, D. Owsiak
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):163-169
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Ocena stosowania używek ze szczególnym uwzględnieniem spożycia kofeiny w wybranej grupie kobiet karmiących piersią
[Assessment of stimulant use especially caffeine intake in selected group of the breastfeeding women]
A. Pituch, J. Hamułka, A. Wawrzyniak, K. Zdanowski
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):171-178
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Ocena spożycia beta-karotenu, likopenu i luteiny w wybranej grupie osób dorosłych
[The assessment of beta-carotene, lycopene and lutein intake by selected group of adults]
J. Hamułka, A. Wawrzyniak, A. Sulich
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):179-186
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Ocena wybranych produktów zbożowych jako źródła tiaminy i niacyny w diecie
[Evaluation of selected cereal products as a source of thiamine and niacin in diet]
J. Czaja, A. Lebiedzińska, A. Dawidowska, K. Panasiuk, P. Szefer
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):187-192
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Suplementy diety w żywieniu uczniów Szkoły Mistrzostwa Sportowego
[Diet supplements in nutrition of Sport Mastery School students]
T. Seidler, A. Sobczak
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):193-198
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Zawartość tłuszczu i skład kwasów tłuszczowych w wybranych produktach żywności wygodnej
[The fat content and fatty acids composition in selected products of the convenience food]
M. Drzewicka, H. Grajeta, J. Kleczkowski
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):199-205
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Zawartość niektórych składników odżywczych i potencjalnie szkodliwych w ziemniakach jadalnych pochodzących z sieci handlowej
[The content of the some nutrients and potentially harmful components in edible potatoes purchased in the retail network]
B. Wójcik-Stopczyńska, M. Grzeszczuk, B. Jakubowska
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):207-212
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Stan wiedzy o żywności i żywieniu w grupie uczniów ostatnich klas szkół ponadgimnazjalnych
[Level of knowledge on food and nutrition among groups of pupil of the last class of secondary schools]
M. Wojtaś, A. Kołłajtis-Dołowy
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):213-217
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Poziom wiedzy młodzieży gimnazjalnej i licealnej z zakresu czynników ryzyka i profilaktyki miażdżycy
[Junior secondary and secondary school students’ knowledge level about atherosclerosis risk factors and prevention]
E. Mędrela-Kuder
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(2):219-223
[Streszczenie] [Pełny tekst]