Rocz Panstw Zakl Hig
-
Szacowanie ryzyka dla łącznego narażenia na pozostałość pestycydów w żywności
[Risk assessment for cumulative exposure to pesticide residues in food]
G. Kostka, K. Urbanek-Olejnik, M. Liszewska
Rocz Panstw Zakl Hig 2011; 62(2):127-136
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Wszechobecne związki perfluorowane
[Ubiquitous perfluorinated compounds]
A. Kucharska, K. Góralczyk, K. Czaja, P. Struciński, A. Hernik, W. Korcz, T. Snopczyński, J.K. Ludwicki
Rocz Panstw Zakl Hig 2011; 62(2):137-144
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Zastosowanie metody QuEChERS w połączeniu z chromatografią gazową z detektorem wychwytu elektronów (GC-ECD) w analizie pozostałości pestycydów w żywności
[Application of the QuEChERS method coupled with gas chromatography with electron capture detection (GC- -ECD) in analysis of pesticide residues in food]
T. Snopczyński, P. Struciński, K. Góralczyk, K. Czaja, A. Hernik, W. Korcz, A. Kucharska, J.K. Ludwicki
Rocz Panstw Zakl Hig 2011; 62(2):145-151
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Badanie zawartości niklu i chromu w suplementach diety wspomagających odchudzanie
[The study of nickel and chromium contents in dietary supplements supporting slimming]
J. Błoniarz, S. Zaręba
Rocz Panstw Zakl Hig 2011; 62(2):153-158
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Wapń, magnez, żelazo i cynk w wodzie pitnej a stan odżywienia tymi pierwiastkami osób starszych z rejonu warszawskiego
[Calcium, magnesium, iron and zinc in drinking water and status biomarkers of these minerals among elder people from Warsaw region]
D. Madej, J. Kałuża, A. Antonik, A. Brzozowska, W. Roszkowski
Rocz Panstw Zakl Hig 2011; 62(2):159-168
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
The content of trace elements in the diet of adolescents in Warsaw
[The content of trace elements in the diet of adolescents in Warsaw]
E. Dybkowska, F. Świderski, B. Waszkiewicz-Robak
Rocz Panstw Zakl Hig 2011; 62(2):169-172
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Ocena spożycia kwasów tłuszczowych i cholesterolu w wybranej grupie studentów
[Evaluation of fatty acids and cholesterol intake by a group of students]
A. Wawrzyniak, J. Hamułka, A. Raczkowska, M. Górnicka
Rocz Panstw Zakl Hig 2011; 62(2):173-179
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Zawartość energii i wybranych składników w racjach pokarmowych przedszkoli z rejonu warszawskiego
[Energy and selected nutrients contents in pre-school children diet of Warsowia district]
J. Frąckiewicz, K. Ring-Andrzejczuk, A. Gronowska-Senger
Rocz Panstw Zakl Hig 2011; 62(2):181-185
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Ocena sposobu żywienia studentów Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku o zróżnicowanym stopniu odżywienia
[Assessment of dietary habits in students of the Medical University of Bialystok with differentiated nutritional status]
E. Stefańska, L. Ostrowska, J. Sajewicz
Rocz Panstw Zakl Hig 2011; 62(2):187-192
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Ocena wpływu sposobu żywienia na możliwość oddania krwi przez krwiodawców wielokrotnych
[The estimation of the influence of pattern of consumption on the possibility of blood donation by repeated blood donors]
J. Sadowska, O. Sacharczuk
Rocz Panstw Zakl Hig 2011; 62(2):193-198
[Streszczenie] [Pełny tekst]