Rocz Panstw Zakl Hig
-
Oznaczanie zawartości cynku i miedzi we włosach jako próba oceny zanieczyszczenia środowiska przyrodniczego miasta Gliwic
[Assessment of zinc and copper content in the hair as the test of environmental pollution of Gliwice]
K. Srogi
Rocz Panstw Zakl Hig 2005; 56(2):189-198
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Mikrobiologiczna jakość powietrza w budynku Wydziału Budownictwa i Inżynierii Środowiska Politechniki Białostockiej
[Microbiological quality of indoor air on Faculty of Building and Environmental Engineering at Białystok University of Technology]
A. Butarewicz
Rocz Panstw Zakl Hig 2005; 56(2):199-206
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Rośliny jako źródło naturalnych substancji szkodliwych dla zdrowia
[Plants as a source of natural harmful substances]
L. Czerwiecki
Rocz Panstw Zakl Hig 2005; 56(3):215-227
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Zawartość metali ciężkich oraz azotanów i azotynów w wybranych warzywach rejonu Lubelszczyzny
[The heavy metals, nitrates and nitrites content in the selected vegetables from Lublin area]
A. Czech, E. Rusinek
Rocz Panstw Zakl Hig 2005; 56(3):229-236
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Zawartość wapnia i fosforu w całodziennych racjach pokarmowych dzieci i młodzieży z powiatu bialskiego
[Calcium and phosphorous content in a daily rations of adolescents from Biała Podlaska district]
J. Czeczelewski, B. Raczyńska
Rocz Panstw Zakl Hig 2005; 56(3):237-243
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Ocena spożycia wybranych witamin i składników mineralnych u kobiet w ciąży
[Evaluation of selected vitamins and minerals intake in pregnant women]
J. Hamułka, A. Wawrzyniak
Rocz Panstw Zakl Hig 2005; 56(3):245-251
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Ilościowa i jakościowa ocena zbiorowego żywienia młodzieży w wieku 16-18 lat na wakacyjnym obozie sportowym
[Quantitative and qualitative evaluation of the group nourishment in 16-18 aged youth on a summer sports camp]
M. Gacek, M. Fiedor
Rocz Panstw Zakl Hig 2005; 56(3):253-258
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Ocena częstości spożycia śniadań wśród dzieci wiejskich
[The estimation of the frequency of the consumption of breakfast among rural children]
E. Suliga
Rocz Panstw Zakl Hig 2005; 56(3):259-265
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Badanie aktywności lipolitycznej Thermomyces lanuginosus na tributyrynie
[A study of the Thermomyces lanuginosus lipolytic activity on tributyrin]
K. Janda, A. Stolarska
Rocz Panstw Zakl Hig 2005; 56(3):267-273
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Wpływ jakości mikrobiologicznej twarogów na fazę wodną w warunkach pakowania hermetycznego
[Influence of microbiological quality of lactic acid cheese on water phase in conditions of hermetic packing]
I. Steinka
Rocz Panstw Zakl Hig 2005; 56(3):275-281
[Streszczenie] [Pełny tekst]