Rocz Panstw Zakl Hig
-
Zalecenia dotyczące walidacji i rutynowej kontroli procesów sterylizacji tlenkiem etylenu
[Recommendation for validation and routine monitoring of sterilization processes with ethylene oxide for medical devices]
B. Jаkimiаk , E. Róhm- Rodowald
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(1):97-105
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Warunki i sposób żywienia wychowanków domów dziecka
[Children nutrition and food preparation conditions in orphanages]
E. Polus - Szeniawska
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(1):107-113
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Pestycydy chloroorganiczne i polichlorowane bifenyle w wodzie wiślanej
[Organochlorine pesticides and polychlorinated biphenyls in the Vistula river water]
J. Falandysz , B. Brudnowska , H. Iwata , S. Tanabe
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(2):123-130
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Dieldryna, aldryna, endryna, izodryna, endosulfan 1 i 2 w rybach w Zatoce Gdańskiej
[Dieldrin, aldrin, endrin, isodrin, endosulfan 1 and 2 on fish in the Gulf of Gdańsk]
J. Falandysz, B. Strandberg, L. Strandberg, P.A. Bergqvist , Ch. Rappe
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(2):131-138
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Oznaczanie jonów jodkowych w solach kuchennych i preparatach leczniczych metodą woltamperometryczną oraz spektrofotometryczną
[Determination of the iodide ions content in the edible salts and the medical preparations by spectrophotometric and voltamperometric methods]
W. Rzeszutko , M. Stolarczyk , A. Apola
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(2):139-144
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Zawartość radonu w wodzie z ujęć głębinowych gdańskiego regionu hydrogeologicznego
[The contents of radon in deep borehole water of Hydrogeological Region of Gdańsk]
K.A. Pachocki . B . Gorzkowski , Z. Różycki , T. Majle
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(2):145-155
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Wpływ obróbki kulinarnej na poziom radiocezu w grzybach
[Influence of cooking on radiocaesium contamination of edible mushrooms]
K. Skibniewska , S. Smoczyński
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(2):157-162
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Zastosowanie technologii „sous vide” do pakowania chłodzonych potraw gotowych do spożycia
[„Sous vide” technology in packaging of chilled ready to eat dishes]
S. Zalewski
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(2):163-169
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Kryteria oceny jakości zdrowotnej i procedury badania smoczków
[Health quality criteria and the analytical procedures for the evaluation of soothers]
K. Ćwiek - Ludwicka , A. Stelmach , M. Jurkiewicz , K. Karłowski , M. Mazańska , H. Półtorak
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(2):171-177
[Streszczenie] [Pełny tekst] -
Zmienność równoważnego poziomu hałasu drogowego w aspekcie ustalania kryteriów jego oceny
[Variability of equivalent traffic noise level for establishment of environmental standards]
Z. Koszarny
Rocz Panstw Zakl Hig 1999; 50(2):179-190
[Streszczenie] [Pełny tekst]