On-line first

Artykuły ‘On-line first’ są to zrecenzowane, zaakceptowane artykuły, które nie są jeszcze przypisane do numeru czasopisma. Można je cytować wykorzystując DOI.  

Changes of body composition among university students depending on the consumption frequency of selected bakery products
Martina Gažarová, Lucia Mečiarová, Silvia Meňhartová, Maroš Bihari
doi 10.32394/rpzh.2021.0167

pełny tekst 

COVID-19 and mucormycosis (black fungus): an epidemic within the pandemic
Ramandeep Singh Gambhir, Amit Aggarwa, Arvind Bhardwaj, Avineet Kaur, Ramandeep Kaur Sohi, Sonia Mehta
doi 10.32394/rpzh.2021.0169

pełny tekst 

Systemic immune-inflammation index (SII) and neutrophil to lymphocyte ratio (nlr) are useful markers for assessing effects of anti-inflammatory diet in patients before coronary artery bypass grafting
Patrycja Szymanska, Marcin Rozalski, Miroslaw Wilczynski, Jacek Golanski
doi 10.32394/rpzh.2021.0170 

pełny tekst  

Statement of the Committee of Human Nutrition Science of the Polish Academy of Sciences on the use of dietary supplements containing vitamins and minerals by adults
Agata Wawrzyniak, Katarzyna Przybyłowicz, Lidia Wądołowska, Jadwiga Charzewska, Danuta Górecka, Ewa Lange and other Members of the Committee of Human Nutrition Science of the Polish Academy of Sciences
doi 10.32394/rpzh.2021.0168

pełny tekst (ang)

pełny tekst (pol) 

Assessment of caffeine intake with food by Polish females and males
Ewa Malczyk, Joanna Wyka, Agata Malczyk, Katarzyna Larma
doi 10.32394/rpzh.2021.0171 

pełny tekst 

Mediterranean diet adherence among cosmetology students
Małgorzata Jeziorek, Alicja Szypowska, Bożena Regulska-Ilow
doi 10.32394/rpzh.2021.0172

pełny tekst 

Obesity, smoking status and their relationships in selected population groups
Petra Lenártová, Martina Gažarová, Jana Mrázová, Jana Kopčeková, Marta Habánová, Peter Chlebo, Kristina Jančichová
doi 10.32394/rpzh.2021.0173 

pełny tekst 

Health-promoting effects of bioactive compounds in blackcurrant (Ribes nigrum L.) Berries
Michał Oczkowski
doi 10.32394/rpzh.2021.0174

pełny tekst

Monitoring survey of nitrate content in beetroot, radish and cabbage in Poland
Joanna Gajda-Wyrębek, Jolanta Jarecka, Marta Dmitruk
doi 10.32394/rpzh.2021.0175

pełny tekst