Rocz Panstw Zakl Hig
-
Kurz źródłem narażenia człowieka na polibromowane difenyloetery (PBDE)
[Indoor dust as a pathway of human exposure to polybrominated diphenyl ethers (PBDEs)]
K. Góralczyk, P. Struciński, A. Hernik, K. Czaja, W. Korcz, M. Minorczyk, J.K. Ludwicki
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(1):1-8
[Abstract] [Full text] -
Ocena potencjału biologicznego i klinicznego diety paleolitycznej
[Evaluation of biological and clinical potential of Paleolithic diet]
Ł. M. Kowalski, J. Bujko
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(1):9-15
[Abstract] [Full text] -
Indukcja mikrojąder we krwi obwodowej i szpiku kostnym samców myszy narażanych subchronicznie na działanie promieniowania X i bisfenolu A
[Induction of micronuclei in peripheral blood and bone marrow reticulocytes of male mice after subchronic exposure to X-rays and Bisphenol A]
J. Radzikowska, A. Gajowik, M. Dobrzyńska
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(1):17-23
[Abstract] [Full text] -
Evaluation of soluble oxalates content in infusions of different kinds of tea and coffee available on the Polish market
[Evaluation of soluble oxalates content in infusions of different kinds of tea and coffee available on the Polish market]
E. Rusinek
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(1):25-30
[Abstract] [Full text] -
Polichlorowane bifenyle we frakcjach ziaren pszenicy różnych odmian oraz w wybranym pieczywie
[Polychlorinated biphenyls in fractions of wheat grains and in selected bakery products]
E. Brandt, R. Pietrzak-Fiećko, S.S. Smoczyński
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(1):31-36
[Abstract] [Full text] -
Ocena zawartości składników antyodżywczych w piwie na przykładzie kwasu szczawiowego
[Evaluation of antinutritive components in beer on the example of oxalic acid]
A. Salamon, E. Baca, K. Baranowski, D. Michałowska
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(1):37-42
[Abstract] [Full text] -
Spożycie składników mineralnych z wodą pitną przez młode kobiety
[Minerals intake from drinking water by young women]
O. Januszko, D. Madej, E. Postaleniec, A. Brzozowska, B. Pietruszka, J. Kałuża
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(1):43-50
[Abstract] [Full text] -
Ocena spożycia źródeł tłuszczu wśród studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego
[Evaluation of fat sources consumption among the students of the Rzeszów University]
M. Gil, E. Głodek, M. Rudy, P. Duma
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(1):51-58
[Abstract] [Full text] -
Czynniki warunkujące stosowanie suplementów diety zawierających witaminy i/lub składniki mineralne w wybranej grupie dzieci w wieku 6-12 lat
[Factors influenced vitamin or minerals supplements use in a chosen group of children aged 6-12]
J. Bylinowska, O. Januszko, K. Rolf, E. Sicińska, J. Kałuża, B. Pietruszka
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(1):59-66
[Abstract] [Full text] -
Ocena potrzeb i możliwości zwiększenia zawartości witaminy B12 w diecie
[Evaluation of needs and possibilities of increasing the vitamin B 12 content in diet]
E. Sicińska, M. Cholewa
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(1):67-71
[Abstract] [Full text]