Rocz Panstw Zakl Hig
-
Sposób żywienia młodzieży gimnazjalnej i licealnej
[Food patterns of youth from gymnasium and lyceum]
D. Sitko, M. Wojtaś, A. Gronowska-Senger
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(3):319-327
[Abstract] [Full text] -
Ocena pokrycia zapotrzebowania na składniki mineralne przez dzieci w wieku 10-12 lat z regionu Małopolski
[Assessment of intaNe of minerals with daily diets by children aged 10-12 years from Malopolska region]
B. Wielgos, T. Leszczyńska, A. Kopeć, E. Cieślik, E. Piątkowska, M. Pysz
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(3):329-337
[Abstract] [Full text] -
Wpływ wybranych czynników na spożycie przez dzieci produktów wzbogacanych
[Influence of selected factors on fortified food intaNe by children]
K. Rolf, O. Januszko, J. Bylinowska, E. Sicińska, B. Pietruszka, J. Kałuża
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(3):339-346
[Abstract] [Full text] -
Ocena spożycia wód butelkowanych jako źródła wybranych składników mineralnych wśród młodzieży akademickiej
[Assessment of mineral bottled water as a source of selected minerals among students]
M. E. Drywień, A. Nadolna
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(3):347-352
[Abstract] [Full text] -
Zastosowanie metody ekstrakcji rozpraszania próbki w fazie stałej (MSDP) do oznaczania tyreostatyków w tkance mięśniowej zwierząt metodą chromatografii cieczowej – tandem spektrometrii mas
[Determination of the thyreostats in animal muscle tissue by matrix solid phase dispersion (MSPD) and liquid chromatography – tandem mass spectrometry]
L. Rodziewicz, J. Masłowiecka
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(3):353-357
[Abstract] [Full text] -
Ocena zanieczyszczenia wybranych gatunków miodu związkami z grupy trwałych zanieczyszczeń organicznych
[Evaluation of the contamination of selected Ninds of honey with some POPs compounds]
A. Witczak, A. Ciemniak
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(3):359-366
[Abstract] [Full text] -
Wpływ oleju napędowego na liczebność wybranych grup mikroorganizmów glebowych
[Influence of diesel fuel on the number of selected soil microorganisms group]
M. Hawrot-Paw
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(3):367-372
[Abstract] [Full text] -
The beneficial effects of Brassica vegetables on human health
[The beneficial effects of Brassica vegetables on human health]
J. Kapusta-Duch, A. Kopeć, E. Piątkowska, B. Borczak, T. Leszczyńska
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(4):389-395
[Abstract] [Full text] -
Nowe zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
[The new microbiological hazards in food]
H. Ścieżyńska, E. Maćkiw, Ł. Mąka, K. Pawłowska
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(4):397-402
[Abstract] [Full text] -
Risk assessment for infants exposed to furan from ready-to-eat thermally processed food products in Poland
[Risk assessment for infants exposed to furan from ready-to-eat thermally processed food products in Poland]
M. Minorczyk, K. Góralczyk, P. Struciński, A. Hernik, K. Czaja, M. Łyczewska, W. Korcz, A. Starski, J.K. Ludwicki
Rocz Panstw Zakl Hig 2012; 63(4):403-410
[Abstract] [Full text]