Rocz Panstw Zakl Hig
-
Wartość odżywcza posiłków w dietach kobiet o prawidłowej i nadmiernej masie ciała
[Nutritional value of meals in the diets of women with normal and excessive body weight]
E. Stefańska, L. Ostrowska, D. Czapska, J. Karczewski
Rocz Panstw Zakl Hig 2010; 61(2):201-205
[Abstract] [Full text] -
Zawartość energii i składników odżywczych w planowanych do spożycia racjach pokarmowych mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Krakowie
[Energy and nutrients content in planned for consumption dietary rations of old people’s home dwellers in Cracov]
M. Gacek
Rocz Panstw Zakl Hig 2010; 61(2):207-212
[Abstract] [Full text] -
Wpływ temperatury na przeżywalność, właściwości fenotypowe i antygenowe szczepów E. coli O157 wyizolowanych z wody i materiału klinicznego
[The influence of temperature on survival in water, phenotype and antygen properties of Escherichia coli O 157 strains isolated from water and clinical materials]
M. Michalska-Szymaszek
Rocz Panstw Zakl Hig 2010; 61(2):213-219
[Abstract] [Full text] -
Sfałszowane inhibitory fosfodiesterazy typu 5 – narastające zagrożenie dla zdrowia publicznego
[Counterfeit phosphodiesterase type 5 inhibitors – growing safety risks for public health]
Z. Fijałek, K. Sarna, A. Błażewicz, J. Marin
Rocz Panstw Zakl Hig 2010; 61(3):227-235
[Abstract] [Full text] -
Oznaczanie zawartości akryloamidu w produktach ziemniaczanych metodą GC-MS/MS oraz LC-MS/MS
[Determination of acrylamide content in potato products using GC-MS/MS and LC-MS/MS method]
H. Mojska, I. Gielecińska, K. Małecka
Rocz Panstw Zakl Hig 2010; 61(3):237-242
[Abstract] [Full text] -
Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne w herbatach i ich naparach
[Polycyclic aromatic hydrocarbons in tea and tea infusions]
A. Ciemniak, K. Mocek
Rocz Panstw Zakl Hig 2010; 61(3):243-248
[Abstract] [Full text] -
Zastosowanie polimerów z odwzorowaniem cząsteczkowym do oznaczania pozostałości chloramfenikolu w mleku w proszku metodą LC-MS/MS
[Determination of chloramphenicol residues in milk powder using molecular imprinted polymers (MIP) by LC-MS/MS]
L. Rodziewicz, I. Zawadzka
Rocz Panstw Zakl Hig 2010; 61(3):249-252
[Abstract] [Full text] -
Wpływ sieci wodociągowej na jakość sensoryczną wody do picia
[Effect of a water-pipe network on the sensory quality of drinking water]
A. Gątarska, S. Smoczyński, M. Wypyska
Rocz Panstw Zakl Hig 2010; 61(3):253-257
[Abstract] [Full text] -
Ocena poziomu spożycia wybranych składników odżywczych w grupie hokeistów w okresie przygotowawczym
[Evaluation of consumption of selected nutrients in a group of hockey players during the preparation period]
M. Gacek
Rocz Panstw Zakl Hig 2010; 61(3):259-263
[Abstract] [Full text] -
Ocena wpływu wybranych czynników stylu życia na spożycie likopenu u kobiet
[The influence of selected lifestyle factors on lycopene intake by women]
A. Wawrzyniak, A. Sitek
Rocz Panstw Zakl Hig 2010; 61(3):265-268
[Abstract] [Full text]