Rocz Panstw Zakl Hig
-
Zastosowanie metod statystycznych w badaniach chemicznych
[The application of statistical methods in chemical experiments]
W. Korcz, K. Góralczyk, K. Czaja, P. Struciński, A. Hernik, T. Snopczyński, J.K. Ludwicki
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):117-129
[Abstract] [Full text] -
Zanieczyszczenie olejów roślinnych benzo(a)pirenem
[Benzo(a)pyrene contamination of vegetable oils]
M. Jędra, A. Starski, H. Gawarska, D. Sawilska-Rautenstrauch
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):131-138
[Abstract] [Full text] -
Zawartość i biokoncentracja rtęci u muchomora czerwonawego (Amanita rubescens) z Polski Północnej
[Content and bioconcentration of mercury by European blusher (Amanita rubescens) from Northern Poland]
M. Rompa, L. Bielawski, J. Falandysz
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):139-146
[Abstract] [Full text] -
Rtęć w trzech gatunkach grzyba maślak z niektórych miejsc w Polsce
[Mercury in three species of Suillus mushroom from some sites in Poland]
D. Mielewska, A. Stefańska, J. Wenta, M. Mazur, L. Bielawski, D. Danisiewicz, A. DryŜałowska, J. Falandysz
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):147-153
[Abstract] [Full text] -
Zawartość wybranych metali w owocach leśnych w zależności od miejsca pozyskania
[Content of selected metals in forest fruit depending on the harvest site]
E. Rusinek, I. Sembratowicz , K. Ognik
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):155-161
[Abstract] [Full text] -
Badania nad wpływem składników surowcowych i czynników technologicznych na poziom akryloamidu we frytkach ziemniaczanych
[Study of the influence of raw material and processing conditions on acrylamide level in fried potato chips]
H. Mojska, I. Gielecińska, D. Marecka, W. Kłys
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):163-172
[Abstract] [Full text] -
The determination of selenium content in natural fruit juices by spectral methods
[The determination of selenium content in natural fruit juices by spectral methods]
A. Gawłoska–Kamocka
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):173-178
[Abstract] [Full text] -
Ocena zawartości wybranych biopierwiastków w warzywach
[Evaluation of selected bioelements content in vegetables]
M. Grembecka, P. Szefer, K. Dybek, A. Gurzyńska
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):179-186
[Abstract] [Full text] -
Zawartość składników mineralnych w rybach wędzonych
[Mineral elements content in smoked fish]
L. Polak-Juszczak
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):187-196
[Abstract] [Full text] -
Ryba maślana źródłem niacyny
[Butterfish as a source of niacin]
A. Lebiedzińska, M. Majewski, P. Szefer
Rocz Panstw Zakl Hig 2008; 59(2):197-201
[Abstract] [Full text]