Rocz Panstw Zakl Hig
-
Ocena łącznego wpływu chlorku miedziowego i azotynu sodu na poziom methemoglobiny i tryptofanu we krwi szczurów (narażenie subchroniczne)
[Evaluation of the combined effect of copper chloride and sodium nitrate on blood methemoglobin and tryptophan in rats (subchronic exposure)]
J. Dudka, S. Szczepaniak
Rocz Panstw Zakl Hig 1995; 46(2):169-174
[Abstract] [Full text] -
Wpływ zanieczyszczenia wód substancjami powierzchniowo-czynnymi i środkami ochrony roślin na organizmy wodne
[Effect of water contamination with surface active substances and plantprotecting agents on aquatic organisms]
B. Ranke - Rybnicka, J. Płachta, D. Życiński
Rocz Panstw Zakl Hig 1995; 46(2):175-181
[Abstract] [Full text] -
Rozkład fungicydu karbendazym w środowisku wodnym
[The breakdown of the fungicide carbendazim in aqueous environment]
T. Bogacka
Rocz Panstw Zakl Hig 1995; 46(2):183-192
[Abstract] [Full text] -
Dezynfekcja drewna używanego w pieczarkarniach przy zastosowaniu Mycetoxu
[The disinfection of wood in mashroomgrowing cellars with Mycetox]
J. Szymański, J. Ważny
Rocz Panstw Zakl Hig 1995; 46(2):193-197
[Abstract] [Full text] -
Prof. dr hab. Maksym Nikonorow w pamięci współpracowników
[Professor Maksym Nikonorow in memory of his coworkers]
Współpracownicy z Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku Państwowego Zakładu Higieny
Rocz Panstw Zakl Hig 1995; 46(3):201-202
[Abstract] [Full text] -
Główne zagrożenia ekologiczne żywności
[The main ecological hazards from food]
M. Nikonorow
Rocz Panstw Zakl Hig 1995; 46(3):203-211
[Abstract] [Full text] -
Maksym Nikonorow - w 10 rocznicę śmierci
[Professor Nikonorow 10th anniversary of His death]
J. F. Kubica
Rocz Panstw Zakl Hig 1995; 46(3):213-215
[Abstract] [Full text] -
Ocena bezpieczeństwa żywności
[Evaluation of food safety]
B. Urbanek-Karłowska, K. Karłowski
Rocz Panstw Zakl Hig 1995; 46(3):217-222
[Abstract] [Full text] -
Zawartość ołowiu, kadmu, rtęci, cynku i miedzi w owocach z różnych regionów Polski
[Content of lead, cadmium, mercury, zinc and copper in fruit from various regions of Poland]
M. Wojciechowska -Mazurek, T. Zawadzka, К. Karłowski, К. Starska, К. Ćwiek - Ludwicka, E. Brulińska -Ostrowska
Rocz Panstw Zakl Hig 1995; 46(3):223-238
[Abstract] [Full text] -
Pozostałości antybiotyków i innych substancji hamujących w mleku
[Residues of antibiotics and other inhibiting substances in milk]
K . Rybińska, J. Postupolski, M. Szczęsna
Rocz Panstw Zakl Hig 1995; 46(3):239-241
[Abstract] [Full text]